Från mitt projekt LOKALPATRIOTEN. Redovisar imorgon.



Det är mycket vantar nu. Idag har jag fotograferat alla färger som finns hittills, dels för dokumentation och dels för att uppdatera webbshopen. Just nu håller jag som bäst på med att packa min första order som ska bege sig till Australien! 

Granliden mittens har även blivit bloggade här. Nu måste jag jobba med att fixa en snygg "förpackning", etiketter och lite annat till vantarna. Åh, jag kan inte säga att det känns jobbigt precis. Allt runtomkring-material är ju det roligaste!

Tidigt imorse packade jag ner åtta par vantar i en tygpåse och begav mig till Göteborg för att träffa Elisabeth Dunker, tidningen Hemslöjd och två studenter från HDK för att diskutera/intervjuas, fotograferas och fika lite. Det handlade förstås om Upmarket/Upfresh! Jag är mycket nyfiken på att se vad det blir i slutändan. Trevligt var det hur som helst!

Jag fick rådet att skaffa mig en webshop, så det gjorde jag. Lätt som en plätt:


Så nu kan den som vill köpa vantar av mig!
Jag börjar sticka de bruna nu.















Mer från "Paraphernalia". Det handlar om samlingar, systematik och urval. Jag gjorde research på Naturhistoriska Muséet i Göteborg, som har en förnämlig samling tufsiga djur i dammiga montrar. Alltså, precis vad jag letade efter. Sen gjorde jag en egen samling av föremål jag hittade hemma, och sorterade dem i ett system baserat på för slags föremål det var, var det kom ifrån och från vilken tid det var.

Jag är antagen till UPMARKET/UPFRESH som går av stapeln i Göteborg 19-20-21 augusti. Där ska jag visa upp de här handstickade vantarna, tillsammans med deras kompisar i tusen färger!